onsdag den 5. august 2015

Nogle gange koster det at mene noget


»Nogle gange koster det noget at mene noget«

Af Kaj Pihl Poulsgaard, kaj@berlingskemedia.dk
Onsdag den 5. august 2015, 12:08

59 medlemmer af Folkekirken er snart forhenværende. De 59 medlemmer valgte, da sagen om nedrivning af den gamle musikskole var på sit højeste, at deponere deres medlemskab i protest mod nedrivningsplanerne.

59 medlemmer af Folkekirken er snart forhenværende. De 59 medlemmer valgte, da sagen om nedrivning af den gamle musikskole var på sit højeste, at deponere deres medlemskab i protest mod nedrivningsplanerne.
I går blev udmeldingerne så aflevet på kirkekontoret.

Ikke et stunt

En af dem, der har valgt at melde sig ud er Bo Christensen.
Var det et stunt?
»Nej, det var det ikke. Det er meget velovervejet. Nogle gange koster det noget at mene noget. Det er ikke kun et spørgsmål om mursten. Min tro er ikke bundet op i mursten. Menighedsrådet har løjet for medlemmerne. De var ikke interesseret i alternativet til nedrivning. De har aldrig lyttet til argumenter. Og jeg bliver jo kun bestyrket i beslutningen, når vi nu hører, at det ikke er kernemedlemmer, der har meldt sig ud. Har vi så været en slags B-medlemmer?« spørger Bo Christensen.

Det er ikke slut

Bo Christensen er fuldt ud klar over, at han nu melder sig uden for indflydelse på det kommende menighedsråd, og at han jo nu heller ikke fremover betaler for vedligeholdelsen af kirkerne.
»Pointen er bare, at kirkerne selv bliver der passet godt på. Og jeg er 100 procent sikker på, at dem, der har valgt at blive, vil kæmpe sagen videre. Sagen er langt fra slut. Der vil komme efterdønninger omkring nybyggeriet og helt sikkert også flere udmeldinger, hvis ikke holdningen og processerne i menighedsrådet bliver forbedret,« siger Bo Christensen.

Har omkostninger

En af dem, der har valgt at blive som medlem er Karen Hindø.
»Det er en stor beslutning at melde sig ud af Folkekirken, når man måske har været medlem siden konfirmationen. Og jeg ved, at det har haft store opkostninger for nogle. Mange har været hårdt ramt af denne sag. Men jeg har besluttet, at jeg vil tage kampen som medlem,« siger Karen Hindø.
Hun vil ikke afvise, at hun stiller op til næste menighedsråd, hvor hun vil kæmpe for mere åbenhed.

Læs også : Udmeldelse af folkekirken i protest mod nedrivning

                  En gruppe sognebørn har taget initiativ til deponering af udmeldelser 

                  Avisudklip bla. Julie Vesterbys leder i Dagbladet om deponering af udmeldelser

                  Kristeligt Dagblad om deponering af udmeldelser