mandag den 26. oktober 2015

Læserbrev : En hjælpende hånd til byens uheldige bygherrer
En hjælpende hånd til byens uheldige bygherrer

Leif Meldgård
Vestergade 20 A, Ringkøbing
Selv guds bedste børn kan åbenbart løbe tør for penge. Deri findes måske også forklaringen på hvordan det lykkedes menighedsrådet at hyre, hvad der må være landets dårligste byggerådgivere. Har man ikke råd til det bedste må man jo ty til det næst- eller tredjebedste. Her nåede man så så langt ned i rækken at rådgivningen kunne være det samme. Vi, borgere i byen, blev før nedrivningen af den gamle musikskole, forklaret, at renovering ville være ligeså dyrt som nybyggeri. Om det så skyldes 3. divisions rådgivning, at der blev regnet flere millioner forkert, ja det håber jeg, for alternativet til baggrunden for denne fejlinformation giver grund til en meget være bekymring.
Jeg vil hermed gerne fremlægge et alternativ til huset, som der alligevel nok ikke bliver råd til. Stationsbygningen bliver ledig, stod der i avisen, og her kunne der slås flere fluer med et smæk. Ingen har, endnu da, hørt om at også denne bygning bør nedrives, så her kan menighedsrådet jo passende flytte ind. Der er lidt parkeringsmuligheder og nem adgang for tilrejsende, og skulle det senere komme frem at der er andre grunde til fejlberegningen af menighedshusets pris, end dårlig rådgivning, er det jo nemt for menighedsrådet at tage toget ud af byen og forsvinde i glemslens tåger.
Men menighedsrådet er ikke de eneste der åbenbart trænger til en hjælpende hånd. Ejeren af skolegrunden, som sidst jeg undersøgte det, stadig var Green & Hansen, har åbenbart svært ved at sørge for at arealet ”gives et ordentlig udseende og være pænt vedligeholdt” som der står i lokalplanerne. Dette problem kan også sagtens løses, med lidt velvilje fra myndighederne. Man kunne f.eks. udleje jagten på området. Nu er der sikkert nogle der trækker på smilebåndet men jeg kan da i den forbindelse oplyse om at området i perioder rummer både hare og ræv. I visionerne hed det at der skulle skabes en større sammenhæng i city-området men med mindre der tages markante nye ideer i anvendelse har jeg lidt svært ved at se området som en decideret turistmagnet i sin nuværende form.

Håber de trængte parter, i byens forskønnelse, kan finde lidt inspiration i ovennævnte og ellers er jeg sikker på at der på det lovede borgermøde om skolegrundens anvendelse (bl.a. lovet i notat fra 21. januar 2014), og som vel bliver afholdt på et eller andet tidspunkt, vil komme mange flere gode forslag frem.
Vi bringer med tilladelse fra skribenten læserbrev og ledsagende billeder