torsdag den 25. juni 2015

Avisudklip før og efter Provstiudvalgsmøde


25.6.2015

Og ovenpå Vesterbys leder : 


 
 
Chefredaktør Julie Vesterbys leder i Dagbladet d. 23.6.15 :
 

Nu må det stoppe

Tirsdag den 23. juni 2015, 11:28

At melde sig ud af folkekirken har intet med den bygning at gøre.

Vittige sjæle har de seneste dage truet med at emigrere på grund af valgresultatet. De kan næsten ikke overskue at bo i et Danmark, hvor Dansk Folkeparti er det næststørste parti og umulige at komme udenom, når den kommende regering skal dannes. Andre mennesker græmmes på samme vis over, at et parti som Alternativet strøg lige ind på Christiansborg.
Sådan kan man være så utilfreds med tingenes tilstand, og debatten bølger frem og tilbage om, hvordan man nu bedst tackler den nye virkelighed på Christiansborg.
I meget mindre målestok har vi den ultra lokale debat i Ringkøbing om menighedsrådet, der gerne vil bygge et tidssvarende menighedshus. Siden efteråret har borgerinitiativet Bevar Ringkøbing Bymidte bekriget beslutningen om at rive den gamle musikskole ned. Al respekt for den principielle kamp, men det er altså lang tid siden, at retorikken og kampmetoderne er kørt af sporet.
Det seneste påfund fra borgerinitativets side er, at folk kan melde sig ud af folkekirken, hvis beslutningen om at rive bygningen ned bliver gennemført. I går kunne Dagbladet fortælle, at over 50 har valgt at deltage i det stunt. Undskyld, men nu må det altså snart stoppe!
At melde sig ud af folkekirken har intet med den bygning at gøre. Dem, der vælger at gøre det, straffer ikke menighedsrådet eller provstiet for den sags skyld. De skaber bare endnu mere splid ved at gå så drastisk til værks. Menighedsrådet er et demokratisk organ. De er valgt af sognebørnene, og hvis man som sognebarn er utilfreds, så må man bruge sin demokratiske ret ved næste menighedsrådsvalg.
Jeg håber, folk er godt oplyst om konsekvenserne ved at melde sig ud af folkekirken. Der kan selvfølgelig være gode grunde til, at man ikke ønsker at være medlem af folkekirken, men en enkeltstående sag om en bygning bør ikke være begrundelsen. Ønsker man ikke at være medlem af folkekirken, skal der ligge grundige overvejelser bag den beslutning.
Vi har hørt jer, der er imod, at den gamle musikskole bliver revet ned. Det er en sympatisk sag, men det er metoderne efterhånden ikke længere.