lørdag den 18. juli 2015

Læserbrev : Hvor er Ringkøbing by på vej hen ?Her er hele læserbrevet i sin fulde udstrækning :

Ringkøbing By – hvor er man på vej hen?

Det er dejligt at komme tilbage til det westjyske  efter at have boet 7 år i Midtjylland.  Det er en fornøjelse dagligt bl.a. at se det ny renoverede ”Pakhus” ved banegården og ”Nørrehus” i gågaden. Tak Per Gren og B&V Kristensen for, at vi alle får glæde af jeres vilje til at bevare. Det er vigtigt for mig at udtrykke at Midtjylland er mulighedernes land med erhverv og kultur – men ikke bygninger og sjæl. Her er løbende revet de fineste Patricia villaer ned for at gøre plads til udviklingen. Ingen kritik af dette, men blot en konstatering af, at sådan foregår det dér.

 Da vi havde ”Poul´s Busser” i Hover arrangerede vi udlandsture. Mange er de vestjyder, som kan nikke genkendende til  ”sikke smukke byer vi så” ”sikke hyggeligt der var”. Skønheden bestod i det unikke, når en by fremstod med skæve vægge, gamle bygninger og alligevel velbevaret. Altid har det været fantastisk at komme til ”Den gamle Bydel” eller sidde på en torv med velbevarede bygninger – vi mærkede byens sjæl.

De fleste kender til Ringkøbing by´s store problem: Musikskolen og Amtsrådhuset. Der har igennem mange år været en stringent bevaringspolitk  i Ringkøbing By – og mange tak: Claus Josefsen og desværre nu afdøde stadsingeniør Erik Rasmussen. En holdning kan kun gennemføres af politikere og dette blev tydeligt og stædigt gennemført – ikke uden kampe undervejs.  Det er korrekt at gamle bygninger koster, men Ringkøbing har været suveræn med røde tegltage, brosten, Plesner huse, skæve facader m.m. Det er varetegnet for byen - og turisterne (og de lokale) elsker det!

Hvor er man på vej hen i Ringkøbing? Jeg spørger her de lokale politikere! En by i nedrivningsfart og med tiltagende ”sorte tage” (eks. tidligere sygehusbygning med solceller på tag).

Debatten om Musikskolen og til dels Amtsrådhuset har været hård mellem borgerne, men politikerne har været tavse. – Nogen vil sige, at der er taget beslutninger. Men det ændrer ikke på det overordnede spørgsmål: Hvor er man på vej hen?

Nogen siger, at der skal udvikling til – det står meget uklart for mig, hvori udviklingen består omkring de 2 bygninger. Derfor efterlyser jeg svar fra John Christensen (S), Pia Vestergård (SF), Bent Brodersen (V), Peter Sørensen (SF), Gitte Kjeldsen (V), Lennarts Quist (V), Jens Erik Damgård (K)

- Er det korrekt, at de mursten, som skal bruges til nybyggeriet af Menighedsrådshuset ved Ringkøbing Kirke – i hjertet af Ringkøbing – er som at se Aldi bygningen og tidligere Kiwi bygning?

Bygningerne er fine, hvor de ligger; men murstenene er ikke harmoniske med de gamle bygninger i hjertet af Ringkøbing.

- Er det korrekt at indvendigt inventar i Amtsrådhuset (meget smukke historiske og velbevarede
paneler, lister, karme, stuk mm) må rives ned for at lave kontor miljø?

Jeg efterlyser svar fra jer lokale politikere, da jeg oplever, I har ført strudsepolitik i disse sager. Det er meget trist, at borgere, som arbejder for Ringkøbings sag (Bevar Ringkøbing Bymidte) – og ikke for egen vinding skyld bliver udskældt i offentligheden – dette bør være på jeres kappe, I er de folkevalgte – og vi fortjener svar fra jer.

Det er meget trist, at Menighedsrådet i denne konkrete sag ikke bliver løftet og hjulpet i opgaven af lokale politikere (eks. underskudsgaranti ved renovering) – idet det vel står tydelig klart, at det nu er kommet til stædighed og manglende vilje i at nå frem til fælles bedste.

For mig at se en oplagt politisk opgave!

(Som parentes bemærket er det mig en gåde, at kirken ikke har større interesse i at bevare, idet vi i vores vognmandsfirma HV-Transport har oplevet vindmølleprojekter/udvidelse af eksisterende gårde bliver standset fra kirkens side, hvor der har været et projekt på ½ km afstand til en kirke!)