tirsdag den 21. juli 2015

STOP nedrivning - send mail til alle menighedsrådsmedlemmer - se læserbrevet i dette opslag.

Arkitekt Bo Christensen opfordrer i sit læserbrev til, at man sender læserbrev til menighedsrådet på fællesadressen ringkoebing@km.dk

Send en mail cc til Bo Christensen på bac@bochristensen.dk, så han kan følge med i hvor meget det rykker i mailstormvejret. 

De enkelte menighedsrådsmedlemmers mail adresser er :

Formand
Poul Ejner Agergaard
Øster Allé 4
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9736 6303 Mobil: 4016 1696  
E-mail: poulagergaard@mail.dk

Næstformand
Svend Aage Hoppe
Lindevej 3 
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9732 2397
E-mail: hoppe@post10.tele.dk

Kasserer
Hans-Ole Jessen
Birkevej 11,
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9735 0409
E-mail: ole@nicoole.dk

Kontaktperson
Vera Kristine Proustgaard
Vestergade 13,
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9732 2348 Mobil: 4038 3161
Email: verap@webspeed.dk

Kirkeværge
Lis Jessen
Blæsenborgparken 11
6950 Ringkøbing
Tlf. 3022 3596
E-mail: jessen@nvrb.dk

Karen Emma Holm Kjærgaard
Skovparken 4
8850 Bjerringbro
Tlf.: 9732 0203 Mobil: 4036 1002
E-mail: skovparken4@gmail.com

Bent Breinholt Østergaard
Østerdige 11,
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9732 4409 Mobil: 6093 3139
E-mail: m-b@os.dk

Klaus Tveter Hvidt Rasmussen
Markledet 31
6950 Ringkøbing
Tlf.: 9732 4532
E-mail: demk@webspeed.dk

Marlene Schultz - som er imod nedrivning af Musikskolen -  træder ud af menighedsrådet 1.august. Hendes suppleants adresse er ikke offentliggjort på kirkens hjemmeside endnu.


Arkitektur og musik(skolen)

I den strøm af informationer og påstande mv. som der har været ifm. Kirkepladsen 1, er det væsentligste næsten gledet helt af dagordenen. - nemlig kampen for bevarelsen af vores gamle midtby og vores fælles kultur- og bygningsarv.
Ifm. debatten omkring Kirkepladsen 1, er bevarelsen af den eksisterende bygning søgt gjort til et elitært og intellektuelt spørgsmål. Lad det være indrømmet, man ser selvfølgelig tingene på en anden måde som arkitekt. Og ingen tvivl om at det kræver en længerevarende akademisk uddannelse for at kunne agere som professionel arkitekt – på samme måde som det kræver en længerevarende konservatorieuddannelse hvis man skal kunne gøre sig professionelt ud i musikkens verden.  Men derimod kræver det ingen forudgående uddannelse eller viden, at lytte til musik eller at se på arkitektur eller bygninger - her er alle lige og alles meninger ligeværdige. Her er det lytterens øre eller beskuerens øjne, der afgør hvad der er godt og skidt.
Men er den eksisterende bygning så bedre end et nybyggeri? Ja, det vil jeg blot opfordre den enkelte til selv at afgøre. Vi er blevet præsenteret for en flot visualisering af nybyggeriet – som umiddelbart ser ud til at kunne falde fint ind på Kirkepladen. Men det byggeri som kommer, vil ikke komme til at tage sig ud som vist på visualisering – for man har vist nybygningens facader, applikeret med et billede af gamle mursten. Men hvis man ønsker at få en forsmag på hvad der er i vente, skal man gå en tur forbi den nye Aldi butik på Enghavevej eller en tur ud af Herningvej vest for den gamle kreditforeningsbygning, hvor der ligger et par nyere byggerier (den ene en forladt KIWI butik) – det er nemlig således nybyggeriet reelt kommer til se ud. Og når I så står foran disse bygninger – mærk så efter – fortæller disse bygninger noget, ud over – måske et godt tilbud på hundemad? Nej vel! Gå herefter en tur til Kirkepladsen 1 og se også på andre gamle bygninger på jeres vej – og her vil langt de fleste af jer ikke kunne undgå at få forestillinger omkring det liv som har udspillet sig gennem årtier, bag de gamle facader. Det er jo derfor vi elsker gamle bygninger – de fortæller historie! Nu vil der uden tvivl være nogen, som når de står overfor Kirkepladsen 1 – tænker; fint at man rager det gamle misligholdte bras ned. Men vend jer så om og se på Priorgården – vil I også fjerne den? – Den var i langt, langt ringere stand, da man i sin tid renoverede denne.

Skulle I være kommet til den konklusion, at det faktisk vil være et tab at gennemføre destruktionen af Kirkepladsen 1 – skal jeg blot opfordre jer til at sende kirkekontoret - ringkoebing.sogn@KM.DK - eller de enkelte medlemmer af menighedsrådet en mail, med jeres tilkendegivelse – i det man her er af den opfattelse, at vi blot er nogle få intellektuelle som synes Kirkepladsen 1, skal bevares sammen med den øvrige gamle by for eftertiden.
Send gerne mail c/c til mig på bac@bochristensen.dk så det er andre end menighedsrådet, som ved hvor mange eller få, der mener at man bør bevare Kirkepladsen 1.

NB. Glemte jeg at fortælle at nybyggeriet er dyrere end en renovering?

Bo Christensen

Arkitekt maa